EKO Kontakt Telefon 00381 11 2061 500

Naše poslovanje

Kompanija EKO SERBIA a.d., članica grupe Hellenic Petroleum, vodeće naftne kompanije u Grčkoj i regionu jugoistočne Evrope, u Srbiji posluje kroz maloprodajnu mrežu od 55 benzinskih stanica pod brendom EKO. Osim prodaje svih vrsta goriva (EVRO Premijum BMB-95, EVRO BMB 100, evro-dizel i TNG) i maziva, EKO benzinske stanice nude i brojne dodatne sadržaje. Takođe, kompanija se bavi poslovima nabavke, prevoza i prodaje goriva, maziva i tečnog naftnog gasa za komercijalne i industrijske klijente.

EKO benzinske stanice su moderni objekti dizajnirani tako da pruže najširi spektar usluga - sadrže mini markete sa pažljivo odabranim asortimanom potrošačkih proizvoda, kozmetiku za automobile i EKO maziva, EKO RACING kafe, automatske i ručne auto-perionice, igrališta za decu, bankomate, besplatni wi-fi; dok benzinske stanice na auto-putu imaju i kompleks restorana, snekbar i prodavnicu čuvenog lanca OLYMPUS PLAZA restorana iz Grčke. 
 
Infrastruktura
Menadžment kompanije donosi odluke, obezbeđuje i održava neophodnu infrastrukturu za pružanje usluga i proizvoda i brine se o tome da su usluge i proizvodi u skladu za zahtevima naših klijenata.

Infrastruktura kompanije se sastoji iz sledećeg:
  • 55 benzinskih stanica koje posluju pod brendom EKO,
  • 8 placeva za izgradnju benzinskih pumpi,
  • 1.980 m2 prostora za kancelarije i skladišta u izgradnji.

Kompanija se brine o tome da se infrastruktura održava na odgovarajući način kako bi bila uvek u dobrom operativnom stanju.
EKO SERBIA danas zapošljava 43 osobe u upravnoj zgradi i preko franšize operativnog sistema oko 700 ljudi na benzinskim stanicama.

Naša filozofija 
Filozofija na kojoj je izgrađen uspešan razvoj naše kompanije je sledeća:
  • snabdeti tržište tečnim gorivom, gasom i mazivom visokog kvaliteta, pod bezbednim uslovima;
  • pokazati pouzdanost i doslednost i potrošačima pružiti brzu i kvalitetnu uslugu;
  • primeniti moderne metode i koristiti odgovarajuće mašine i opremu za odgovarajuće izvršavanje poslova u bezbednim uslovima;
  • obezbediti stalan trening svim zaposlenima kompanije;
  • obezbediti odgovarajuće higijenske uslove i uslove za bezbednost, štiteći zaposlene i sve zainteresovane strane;
  • poštovati i čuvati prirodnu okolinu.
Vođenje  zaposlenih i njihovo nagrađivanje je tako dizajnirano da se postigne potpuno iskorišćavanje vremena i kapaciteta zaposlenih i da se konstantno povećava produktivnost i efikasnost kompanije.

Aktivnosti 
Kompanija zaključuje ugovore sa mnogobrojnim velikim kompanijama i organizacijama – u državnom i privatnom vlasništvu – kojima pruža svoje usluge i proizvode (kao na primer EKO biznis kartica za gorivo).

Štaviše, kompanija, nakon što uradi procenu tržišnih trendova i profita od investicija, gradi nove benzinske pumpe ili renovira postojeće u cilju obezbeđivanja boljih usluga potrošačima.